2012-04-01

Är det vår, eller är det er...

Vitsipporna har slagit ut. Det har också Björn Ranelid. Slagits ut ur Melodifestivalen, alltså. Han kom sist och då kan han ju alltid hävda att han är återigen är unik. Han är alltid unik. I vad han än gör. Undrar om han är unik när han skiter...

Annars är kärringar med rullatorer unika. De stapplar in i stadsbussen med sin rullator, kan knappast gå, knappast andas. Sedan parkerar de rullatorn där barnvagnar ska ha sin plats, rusar fram till chaffisen, stämplar sitt busskort och rusar sedan tillbaka till rullatorn. Det är krut i kärringarna - ja, ibland...

Har ni inte utsatts för aprilskämt idag, kan ni ju alltid vänta på 1:a maj. Då skojas det friskt. Det tågas genom stan med fanor röda som blod och uppslutningen är alltid god. Men när första krogen med uteservering börjar skådas, avviker minst 500 deltagare och vid målet, som alltid är ett torg i staden, räknar polisen ihop 57 deltagare och en riksdagsledamot talar inför ett ekande torg om solidaritet, skattehöjningar och förståelse.

Ni har väl hört ramsan "Maj, maj måne, jag kan lura dig ända till Skåne". Den tycker jag är fin. Det betyder att vi blir av med alla vi inte vill ha med att göra. Byrådirektörer, stadsdirektörer och annat patrask. Dom tillför liksom inget. Råkar alltid i trubbel när det handlar om kommunernas pengar, fakturor och allmänna leverne.

Nu vill jag njuta av en varm vårsol, en kall öl och en mjuk arm. Det kan låta motsägelsefullt, men det är fantastiskt och mycket njutbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar