2012-04-11

Skulle ni köpa en hund från Spanien?

Det finns en och annan organisation som skeppar hundar från Spanien till Sverige. SOS Animals är en av dessa organisationer. Man kontaktar organisationen, väljer en hund och så beger man sig t.ex. ned till Köpenhamn, öppnar lådan och går ut och kissar vovven någonstans utanför Kastrup.

I och med att Sverige gick med i EU blev det plötsligt ingen risk för någonting. Uppdrag Granskning gjorde ett program om detta. Men ingen såg det, eller? Importen av herrelösa vovvar i Fuengirola pågår för fullt än idag. Jag anser att, hundar som fötts upp i en hundgård inte är redo för ett liv i ett land, i en stad där ljud och ljus är allt annat än det som finns i en hundgård i Spanien.

Nyligen har myndigheterna vräkt hundgården i Spanien och hundarna får annan logi. Vad det innebär kan inte SOS Animal förklara. Istället hänvisar man till en länk där man kan pröjsa in bidrag.
Bilden föreställer Fredrik Sällvik. Han sitter i styrelsen för SOS Animal Sverige. Jag är av den uppfattningen att han dagligen kollar hur stora bidragen är. Enligt egen uppgift är han utbildad genusvetare med inriktning på jämställdhetsarbete samt sociologi, men arbetar som butikssäljare på heltid. Den utbildningen var tydligen bortkastad... Att få fram en ekonomisk redovisning via nätet är hopplöst. Jag undrar varför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar