2012-06-08

Ägg, pengar och vår värld

Tre personer i Sverige är misstänkta för äggplundring. Det är inte vilka ägg som helst, det är ägg från i runda slängar 200 fågelarter, varav många är utrotningshotade.

Ägg från sällsynta fågelarter säljs till skrupelfria samlare till höga priser. T.ex betingar ett perfekt falkägg ett pris i Europa på en miljon euro.

Det är nio miljoner kronor! För ett enda ynka ägg. Kanske är detta något för hönsfarmarna att ta fasta på. Ett perfekt hönsägg till frukost för nio mille! Det verkar som vi lever i en värld där mycket har spårat ur.

Men tågen spårar sällan ur nuförtiden. Beror kanske på att de kör så sakta att den risken minimerats. Ibland står tågen helt stilla och då kan de ju inte spåra ur, som klockmakaren sa.

Ur led är tiden och hade jag ett perfekt falkägg, skulle jag gladeligen sälja det på Tradera eller Blocket eller varför inte under lördagens torghandel? Då kanske man fick äggstra betalt. Men det ska fan ställa sig på en torghandel när regnet vräker ned. Beger mig istället till jobbet halvåtta i morrn.

Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar