2012-06-29

LCHF och hyckleri

Low carb high fat är den senaste diettrenden. Som egentligen handlar om att gå ner i vikt.

Gå ner i vikt från vad? Ett uselt ätande de senaste 10-20 åren? Ingen motion under samma tid? För mycket tv, för mycket tid framför datorn eller helt enkelt för mycket bil istället för cykel?

Naturligtvis infinner sig frågan hur LCHF-diet påverkar McDonalds, Max och Burger King? Studier har visat att det är det totala kaloriintaget och INTE typen av fett som påverkar vikten. Kolhydratfattig kost kan påverka vikten på kort sikt, men främst i form av att kroppens vattenmängd minskar. Livsmedelsverket rekommenderar att 50-60 procent av intaget av mat bör komma från kolhydrater. LCHF-metoden förespråkar något helt annat...

På den restaurang jag är anställd har mängden potatis minskat på tallrikarna det senaste halvåret. M.a.o. borde även de färdiga menyerna på t.ex. McDonalds ha minskat eftersom de består av pommes frites. Men de säljer sina menyer som vanligt.

Men där skiter det svenska folket i sin LCHF! Nu har vi semester och då jäklar är det Sibylla, Max och Burger King som gäller när hungern sätter in.

Jag minns kroppar på män och kvinnor under 50-, 60- och 70-talet. Jag minns också vad vi åt. En sund, varierad kost, vi rörde på oss och det var sexpack på varenda kille! Ölmagar existerade inte och där har vi kanske förklaringen till varför LCHF kan breda ut sig till människor som inte vågar visa sin 100-kiloskropp på stranden.

Nä, rör på er istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar