2012-07-12

Zlatan och pengar, mycket pengar...

Var är människan på väg?

Just nu förhandlas det mellan två fotbollsklubbar om Zlatans lön. Hans klubb, Milan, vill sätta ett lönetak på sex miljoner euro netto per år. Det är 54 miljoner svenska kronor. En summa vilken individ som helst skulle kunna leva på ett helt liv!

Idag har Zlatan en nettolön på det dubbla, dvs 108 miljoner svenska kronor per år! Ett avtal som ska gälla fram till 2014. Att bryta ett avtal är inte billigt. Att Zlatan dessutom har sidoinkomster från bokförsäljning, reklamkontrakt och allehanda intervjuer gör ju inte lönen sämre.

Så nu väntar vi med spänning på om Zlatan blir italienare även i fortsättningen eller om det är Paris som ska bli den nya orten.

Å andra sidan kan man ju fundera över om Ibra blir en bättre fotbollsspelare med några miljoner extra på kontot, eller om han "bara" fortsätter hålla samma klass oavsett lön. Hans agent, som kanske får i runda slängar 10% på en försäljning, slåss naturligtvis med näbbar och klor för en så hög försäljningssiffra och dito lön för egen räkning. Vilket drömjobb, förresten. Vara agent åt världens bästa fotbollsspelare!

Ujujuj, vad pengar det trillar in där. Ack ja, själv klarar jag mig på 10.000 spänn i månaden. Och då spelar jag inte ens fotboll. Jag bara tittar...

1 kommentar:

  1. Solklar inlägg.. Allt han tar på blir till GULD:D

    SvaraRadera