2012-11-29

Vad ska ishockey få kosta?

Som jag växte upp i närheten av Mora har alltid hockeylagen i Dalarna legat mig varmt om hjärtat. Mora IK och Leksands IF har varit favoritlag. Idag är jag mer tveksam, åtminstone till Leksands IF.

2010 kostade Leksands spelartrupp 38 miljoner kronor. Idag är kostnaden 20 miljoner. Under de senaste  tre åren har Leksands IF gjort en rörelseförlust på 35 miljoner kronor.

Siffror som borde få vilken företagare som helst att förklara sig själv i konkurs. Men det går att läsa sig till en och annan dumhet. Leksands kommun lägger ned en skola i Insjön och placerar de sparade pengarna på en satsning på Leksands IF. Man offrar alltså barns utbildning för att få ett hockeylag någonstans däruppe i hierarkin.

Ska vi fortsätta prata pengar, har hockeyklubben Timrå IK inte betalat ut pensionspengar till sina surt förvärvade spelare. För det är just vad de är; surt förvärvade.

Det börjar bli kostsamt att gå till en arena för att titta på fotboll och ishockey. Det är sällan fullsatt och naturligtvis lider klubbarna av detta faktum. Någon ska alltid betala, och då skickas alltid en förfrågan till en närbelägen kommun...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar