2013-02-26

Hästarna galopperar in i maten

Det är mycket nu. Mycket mer mat i maten än vad man kan tro.

Å andra sidan har jag mycket mindre i plånboken än någon kan tro, men det var inte det jag skulle svamla om.

I dagarna galopperar hästar in i våra livsmedel utan att någon som helst innehållsförteckning berättar om mosade hovar, stympade svansar, piskade rumpor och annat som vår blandfärs innehåller. Vet ni förresten vad blandfärs innehåller?

Nä, tänkte väl det! Ungefär som, vet ni varför korvar har skinn? Därför att man inte ska se vad en korv egentligen består av!

Annars är ju korv gott, liksom IKEAs köttbullar. Kåldolmar är också gott. Med lingon som säkerligen en och annan häst har skitit på. Men det äter vi gladeligen! Liksom allt annat som växt upp tack vare gödsel från hästar och kossor. Hamburgerkött, från hästar, har i minst 50 års tid funnits som ett delikat pålägg på våra mackor.

Käka gärna det ni tycker smakar bra. Som restauranganställd är jag idag trött på alla skämt om hästkött.

2 kommentarer: