2013-05-26

Fotboll och bengaler och idioter

Varför tar man med sig bengaler till en fotbollsmatch? Går man och ser en fotbollsmatch för att bränna ned arenan? Går man och ser en fotbollsmatch för att brännskada en annan människa? Går man och ser sitt kära fotbollslag få betala hundratusentals kronor i böter för att man slängt in en bengal i ett publikhav eller bland spelarna på planen? Är detta vad klubbfotboll i Sverige går ut på?
Då vill inte jag vara med! Alla s.k. supportrar som bär keps för att dölja tomheten under kepsen är, enligt mitt sätt se, inte supportrar. De vill se röj, de vill ha något som kan kittla dem och - märkligt nog - de är villiga att betala för det!
Blir de dömda vrider de kepsen åt andra hållet och går till nästa match. Med bengaler i kalsongerna...

2 kommentarer:

  1. Frågan är hur man ska komma till rätta med det här eländet.Matcher utan publik?För kroppsvisitering av samtliga är väl en omöjlighet?

    SvaraRadera
  2. Lennart Pettersson28 maj 2013 19:24

    Ett sätt är att införa enbart sittplatser. Och, jo, det går att visitera samtliga åskådare. Det gjordes redan på 80-talet när jag besökte Stockholm Stadion för att se Djurgården-Örebro. Men jag tror att det är så här: Ju större arenor desto mer stök i publikhavet. Du tror du kan försvinna i mängden, till skillnad från hockeyarenor där ytan är krympt och ståplatserna endast räcker till max 500.

    SvaraRadera