2013-06-07

Om att köra bil kungligt i Stockholm

Läser till min fasa att prinsessan Madeleine blivit bötfälld för att ha kört i en bussfil. Då åberopade damen åtalsimmunitet.

Nu har hennes pappa - kungen - en mindre släng av dyslexi. Antagligen har Madde ärvt denna funktion och läste naturligtvis busfil. Och är man i Maddes ålder vill man ju busa lite. Dessutom påstås av den betrodda kvällspressen, att hon viftade med ett papper som skulle bevisa att hon hade all rätt att köra i "busfilen". Konstapeln tog dock ingen notis om detta utan ignorerade papperet som visade sig vara en tusenlapp.

Madeleines framfart i bussfilen blockerades en stund av ett koppel bussar som skulle hålla tidtabellen. Nu var det ju tur att det inte var Nobelfesten Madde var på väg till. Dit vill man INTE komma för sent. Då hade nog SL fått bannor av pappa kungen. Nu kom hon bara fem-sex minuter för sent till Louis Vuittonbutiken vid Birger Jarlsgatan.

Familjen, de närvarande och släkt och vänner andas idag ut och kommer snarast att anställa en privatchaufför till Madde. En privatchaufför som kan tuta på de där dumma bussarna som är i vägen!

- Vi har trafikimmunitet, påstår hovet och fortsätter: Madde kör kungligt. Hon kör för kung och fosterland! Och diplomaterna kör berusade för sitt land och sin kung/president...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar