2012-04-27

Det här med LCHF

Som man jobbar på restaurang blir man trött på alla gubbar och kärringar som inte ska ha potatis till den läckerhet vi serverar. Bröd utgår också från det de lägger på brickan. Nu ska det va mycket sås, mycket kött, men det ska fanimej vara kaka till kaffet och grädde till kladdkakan.

Och så tror en 73-åring att han eller hon ska gå ner i vikt - och man kan undra vilken nytta detta gör. För helsike, åldras med grace, njut av allt som livet bjuder på de där sista dagarna. Eller åren....

Enligt en skarp analys av DN är det så här:

Granskningen visar att alla i genomsnitt går ner ungefär lika mycket i vikt oavsett vad de lägger på tallriken. Det handlar om en gans­ka måttlig viktnedgång på mellan ungefär tre och fem kilo på två år. Men en närmare granskning visar att viktminskningen varierar stort mellan olika deltagare. Det beror på att dieterna påverkar vikten på olika sätt.

Den som är frisk kan välja diet efter tycke och smak. Då handlar det om huruvida man föredrar att räkna kalorier eller kolhydrater.

Så är det alltså, kärringar och gubbar och andra som tror att LCHF gör under. Jag och andra s.k. forskare tycker att ni ska göra något också. Rör på fläsket, t.ex. Drick gärna ett glas rött eller fler. Men framför allt, rör på er!

1 kommentar: