2012-07-05

Fjortisar och bloggar

Det är hur fascinerande som helst att läsa - nä, nu är jag ute och slirar - hur vidrigt som helst att läsa bloggar av fjortisar som är experter på det mesta.

De är experter på hästar, fotografering, måla naglar, gnugga in sin hy med de senaste gratisproverna från något suspekt företag. De är också experter på att ladda ned femtioelva bilder efter besöket hos kompisen som nyss blivit mamma, ladda ned lika många bilder på vad middagen bestod av (lika äckliga som antagligen maten var) samt ett dussin bilder när det gäller valet av linne och shorts där prislappen sitter kvar och kläderna ska lämnas tillbaka nästa dag.

Vem fan är intresserad? Är det kompisar man vill impa på? Inte är det bloggens läsare. Och har ni ingen annanstans att fira er semester än i Alanya eller på Kanarieöarna? Testa Gardasjön, Moseldalen eller Sveriges norra västkust! Ni utvecklas mer där, ni kommer hem lite lyckligare, lite lärorikare och kan impa än mer på de där gapiga fjortisarna ni har som kompisar!

Oj, vad jag tog i!

3 kommentarer:

 1. Okej, ni måste jag bara lägga mig i, jag är 20 år och så långt ifrån fjortis. Finns bilder på mig i nya kläder, jag gör det inte för att imponera, jag gör det för att JAG är intresserad av mode, för det är MIN blogg där jag skriver det jag vill. Åker även på semester till Alanya och Kanarieöarna. Det är väl inget fel med det, jag vill ha värme och vill kunna om jag vill roa mig någon kväll på nattställen.

  Är inte intresserad av att åka på resor för att lära mig grejer utan jag åker på resor för att ha kul. Skulle jag åka på en resa till någon sjö så skulle jag komma hem olyckligare än innan.

  Just sayin', alla har olika smak och tycke :)

  SvaraRadera
 2. Det är kanon att du lägger dig i! Men du skulle ha lika kul i Garda (snacka om nattklubbar!), i Moseldalen eller på västkusten! Gardasjön har ett subtropiskt klimat, Moseldalen är alltid varmt och gott på sommaren. Sen är det ju det där med västkusten... och vädret.
  Om innehållet i bloggar är det ju tyvärr så, att alltför många tusen bloggar har ett likriktat innehåll. Likadana skor, likadana linnen, likadana jeansshorts och så har det varit i alldeles för många år. "Oj, jag glömde ta bort prislappen!" (Vilket är detsamma som att plagget ska lämnas tillbaka nästa dag efter man fotat det och lagt in bilden i bloggen.
  Som bloggläsare vill man kanske läsa och få uppleva något annat hos den som bloggar. Alla är inte dragna efter samma kam, det finns "fjortisar" som har riktigt bra bloggar.
  Min tanke bakom att "lära sig något" var inte att man ska plugga in något, kanske mer för att få träffa människor som inte turistar för att vid hemkomsten inte ha det minsta minne av tiden de härjat i Turkiet eller Kanarierna.
  Härligt att du lägger dig i!

  SvaraRadera
 3. Men, å andra sidan, jag är ju enligt min bloggtitel en gammal, grinig gubbe. Och meningen är att jag ska vara gnällig!

  SvaraRadera