2013-01-31

Arbetsmiljöverket och bowling

Arbetsmiljöverket - jo, det finns ett sånt verk - anser att det krävs större säkerhet i Sveriges bowlinghallar. De kräver i stort sett kärnkraftverksnivå på bowlingklubbarnas verksamhet. Om inte säkerhetskraven uppnås om ett år, väntar ett vite på 600.000 kronor.

Det är kostsamt att som privatperson spela bowling. Nu blir det än mer kostsamt. De förändringar som Arbetsmiljöverket anser vara rimliga kommer att kosta Jönköping Bowling City mellan en och fem miljoner kronor.

Detta ska naturligtvis betalas av klubbar och privatpersoner.

Och någonstans ska idrottsaktiviteter naturligtvis dö ut, vi ska inte ha råd att hålla kroppen i trim, här släpper vi inte in pensionärer till bowling, ungdomar till idrottshallarna, nej, det måste kosta mycket pengar att idka idrott.

Därför måste Jönköping Bowling City höja avgifterna för bowlingspel. Per-Anders Hörlin är vd på JBC. Han är kritisk mot att kommunen tillåtit företag att sälja maskiner som inte håller måttet och inte uppfyller gällande regler.

Men Jönköpings kommun har aldrig fått beröm för att fatta rätt beslut. Med ryggen fri, är det du och jag som istället får betala för beslut, lagar och där inte hjärtat får ta beslut.

2 kommentarer:

  1. Arbetsmiljöverket borde satsa mer på viktiga grejer, typ som att stoppa mobbning, utfrysning och psykisk misshandel på arbetsplatser. Sådant finns också. I ganska stor utsträckning dessutom.

    SvaraRadera