2013-06-26

City Gross viner och Systembolagets vd

Jamen, det här är ju intressant:

City Gross säljer i samband med sina matkassar även ett utbud av viner. Naturligtvis tycker Systembolagets vd Magdalena Gerger att situationen är allvarlig.

- I Sverige är ju alla överens om att det är Systembolaget ensamt som ska sälja alkohol för folkhälsans skull, menar Magdalena som inte har en susning om hur mycket alkohol det säljs utanför Systembolagets låsta dörrar.

Men smaka på uttrycket "för folkhälsans skull". Om jag ska köpa cigarretter med märkningen "Rökning dödar", kan jag köpa ciggen lite varstans, när som helst och ibland till löjligt lågt pris.

Så för "folkhälsans skull" slipper a-lagarna köa, de ställer sig vid kassans utgång och tjoar "Åtta Älgen", de köper cigg för 250 spänn limpan och sprit för en spottstyver.

"För folkhälsans skull" bör Magdalena Gerger kanske ta plats vid Öresundsbron och stoppa all införsel av alkohol från norra Tyskland samt fundera på om hon verkligen är lämplig som vd hos Systembolaget.

1 kommentar:

  1. Man får acceptera de flesta idiotier,när man lever i ett land av blåögda makthavare.Och då menar jag inte bokstavligt.

    SvaraRadera