2013-06-26

Bröst, bloggerskor och stjärnor

Vad har hänt med Sverige - detta land som ansågs som syndens land, där nakenhet, sex och frispråkighet var det mest naturliga?

Idag är det trångt om någon så mycket som exponerar en åsikt eller ett knä. Då kacklar alltid någon höna om hur förfärligt lättsinnig man är, som Evert Taube skrev i Sjuttonde balladen.

Och kvällspressen hakar på. Bloggarna rasar. Och tweetrarna har högsäsong.

Det handlar tydligen om moral nuförtiden. Och jämlikhet. När Småföretagarnas Arbetslöshetskassa gör en annonskampanj för företagande med bilder på en ung bloggerska som upptäckt att hon kan driva bloggen som företag, då hugger tidningarnas skribenter med en kniv och kallar annonsen för hjärnsläpp.

Och varför lägger kvällspressen små stjärnor över brösten på kvinnor de ändå valt att publicera bilder på? Jag tror de är rädda. Rädda för att bli stämda, rädda för att någon ska ta illa vid sig och ge blaskan ett dåligt rykte.

Varför är en naken byst något förfärligt lättsinnigt? Alla människor har en gång i ett mycket tidigare liv sugit på en bröstvårta. Utan en täckande stjärna från en kvällsblaska...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar