2013-12-04

Det där med att skriva en bok

Under de senaste fem-sex åren har jag haft en önskan. Att en dag kunna skriva en faktabok om den dagstidning jag ägnade 16 år av mitt liv åt.

Idag är det önsketänkandet på väg att bli verklighet. Men vilket jobb, vilken research och vilket enormt antal intervjuer som ska göras. Jag har en s.k. side-kick som fick en tsunami i ansiktet när jag berättade om mina tankar. Han hade också tänkt i samma banor. Och där är vi nu. På samma spår, brainstorming hos mig häromveckan och biblioteken kommer inte att få någon ro.

Jag trodde aldrig att så många ville dela av sig med sina tankar, åsikter, känslor och roliga som tragiska minnen under åren 1975-1991. Journalister, grafiker, annonssäljare, vd:ar och tryckeripersonal.

Men det tyngsta jobbet är att gräva i fakta. Där lögner slogs med sanning och där Sverige fick veta att a-pressen hellre satsade pengar i fastighetsaffärer (som naturligtvis gick åt h-e) än att satsa pengar i sina egna tidninga.

Jag åt alldeles för många frallor i Stockholm på meningslösa informationsmöten om a-pressens satsning på framgångsrik dagspress, mådde illa och kom tillbaka till mitt jobb med lika dåliga nyheter jag hade när planet lyfte från Axamo...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar