2012-12-21

Mayafolkens kalender och Mats Greens åsikter

Jorden gick inte under den här gången. Mayakalendern har alltså fel. Och varför ska vi ta till oss den kalendern? Den slutade den 21 december 2012 och de hade sitt sätt att kalkylera framtiden. Vill ni veta mer, så googla!

Annars har Jönköpings kommunalråd köpt en stripklubb! För 3,1 mille! Anledningen är, att de vill riva rasket och undslippa närboende lite tjoflöjt framåt nattkvisten. Det är tur att de närboende inte bor i centrala Jönköping, där fylla, misshandel och ännu mer tjoflöjt är lego.

Vi har en moderat som är kommunstyrelsens ordförande. Han heter Mats Green. Han är känd för att riva ned flaggor han inte anser vara lämpliga och är även känd för att sparka ut vänsterinriktade föreningar från Tändsticksområdet i Jönköping.

Sånt får ju inte finnas i min fina stad, tycks han tänka.

Idag har han satt Jönköping på världskartan. Varför har han inte gått ut med en uppgift om att affären inte ska drabba skattebetalarna? Kommunen drar in på vårdresurser, dagis och skolor i Jönköping. Men det finns drygt tre miljoner att spendera på att köpa ut en fullt laglig verksamhet. Om de som bor i city börjar klaga på tjoande och tjimmande i city, köper kommunen då restaurangerna och river alla nöjesställen?

Det finns en dold tanke bakom detta som bör grävas fram. Jag välkomnar Janne Josefsson och Lennart Ekdahl till Jönköping. Det finns en del att gräva i. Och mycket som kanske borde komma upp i ljuset.

Det finns bestämmelser om laglighetsprövning. Kommuninnevånare kan överklaga beslutet om de anser att beslutet fattats på fel sätt eller om de anser att kommunen överskridit sina befogenheter.

Vilket Jönköpings kommun gjort. Ingen har informerats om beslutet, det är taget inom ett rum i Rådhuset och det är inte på det sätt politik ska bedrivas! Sedan skiter jag i om det handlar om stripklubb, vulgär-klubb, nudistbadstrand eller vad som nu kan anses stötande i denna stad där jag idkar min näring och får min utkomst.

Papperen på bordet, Mats! Berätta om förtjänsten!

Men jorden har ännu inte gått under. Den har en halvtimme på sig att bli slaktad. Mats Green har längre tid tills han förflyttas någon annanstans. 2014 är det ett nytt valår. Då existerar inte namnet Mats Green i kommunstyrelsen. Man kan floppa en gång, men inte hur många gånger som helst...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar