2013-02-12

Bort med idrott och sånt från OS!

Brottning stryks som OS-gren! Detta efter en del synnerligen märkliga domslut och tolkningar de senaste åren.

Tänk, jag håller med! Dessutom borde kniven fram för att skära bort fler idrottsgrenar. Cykling, fotboll och det där en del kallar sport när en kvinna eller man sätter sig på en hästrygg.

Cykling p.g.a. den utbredda dopingen, fotboll för de alldeles för många uppgjorda matcherna och hästar där också doping (och lasagne) förekommit, men att driva ett djur till att dansa på skorna sidledes, framledes och skutta diagonalt är fanimig ingen sport. Ska hästarna vara kvar i OS kan man lika gärna ta in agility som OS-gren!

Nu hävdar säkert många att friidrotten också ska strykas. Just p.g.a. doping. Varför inte? Då vill jag skära bort diskus, slägga och spjut.

Låt oss istället få se de graciösa höjdhopparna, längdhopparna, de afrikanska spaghettiformade etiopiska löparna, de vidunderliga sprintrarna (som dopar sig titt som tätt, vilket även en stor kubansk höjdhoppare gjort), de famösa simmarna som forsar fram i vattnet ivrigt gapande efter fler tabletter som ska göra dem odödliga, de stilrena bågskyttarna och ett svenskt handbollslandslag som aldrig tar guld i OS!

Och som man skriver detta läser jag att Rysslands bäste skidåkare, Alexander Legkov, inte är uttagen i det ryska stafettlaget som ska köra VM om en vecka eller två. Norge jublar, Sverige jublar och alla andra med för den delen. Men varför är han inte uttagen? Det kan ni grubbla på en stund...

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Trött på kommentarer som dessa? :

  "Heeeeej, jag är en superirriterande person som
  har en blogg och skriver om inget vettigt alls!!!
  OOooh, jag vet att du bryr dig så fruktansvärt mycket
  om hur min lunch ser ut, så därför har jag tagit kort på
  den från minst 10 olika vinklar!!
  OCH har en hund som får plats i min ficka!
  KOM IN OCH LÄS MIN BLOGG!!!!"


  Hm.. OM du är trött på sådana kommentarer, och bloggar
  utan innehåll, och bloggare utan innehåll,
  så kanske du kan finna något vettigare, mer insiktsfullt hos mig! ;D
  Shoppar gör jag som alla andra, fast vettiga saker. ;D

  SvaraRadera
 2. Ska kolla in din blogg! Tack för kommentaren!

  SvaraRadera